ro | en
Anuala 2005: Premii | Proiecte

Anuala 2005

Stimate colege,
Stimati colegi,

Sub deviza ARHITECTII SI BUCURESTIUL, Filiala Teritoriala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania urmareste permanenta implicare profesionala a arhitectilor membri ai filialei in problemele orasului, avand drept scop incurajarea, promovarea si realizarea arhitecturii de cea mai buna calitate. In fiecare an, membrii filialei teritoriale Bucuresti sint invitati sa isi prezinte lucrarile in cadrul Anualei de Arhitectura, eveniment profesional si cultural important.

Anuala de Arhitectura a Municipiului Bucuresti - editia a III-a 2005 s-a desfasurat in perioada 18-30 Aprilie in spatiul expozitional pus la dispozitie cu generozitate de Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" Bucuresti si a reunit lucrari reprezentative din domeniile arhitecturii. In expozitie au fost prezente 5 sectiuni: arhitectura, amenajari interioare-reabilitari, restaurari, urbanism, si publicatii.

In cadrul Anualei 2005 au avut loc doua dezbateri: "Bucurestiul, capitala europeana" si "Bucurestiul si calitatea locuirii" care au urmarit sa puna in evidenta rolul determinant al arhitectiilor in elaborarea unei viziuni profesionale care sa stea la baza dezvoltarii capitalei.

Reusita evenimentului a fost asigurata atit datorita sprijinului acordat de Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" Bucuresti - partener de drum traditional al filialei noastre - cit si parteneriatului incheiat cu intreaga echipa igloo media care ni s-a alaturat cu entuziasm si profesionalism. Multumim tuturor pentru efortul depus, pentru intelegere si pentru sustinerea acordata.

Castigatorii Anualei 2005

Ca si la editiile precedente, premiile Anualei de Arhitectura au fost acordate prin votul anonim al arhitectilor bucuresteni si al studentilor arhitecti, rezultatele fiind validate de Colegiul Director al Filialei Teritoriale Bucuresti a O.A.R. Publicul bucurestean a fost, de asemenea, invitat sa isi exprime votul - acesta fiind consultativ.

Consiliul de Conducere al Filialei Teritoriale Bucuresti a O.A.R. a acordat Premiul de excelenta pentru intreaga activitate - premiul OPERA OMNIA - unui senior arhitect si Marele Premiu al ANUALEI DE ARHITECTURA A MUNICIPIULUI BUCURESTI - editia a III-a 2005.

Numaratoarea voturilor a avut loc joi 28 aprilie si fost asigurata, ca in fiecare an, de membrii Comisiei de Disciplica a Filialei Teritoriale Bucuresti a O.A.R. carora le multumim pentru efortul depus. Rezultatele au fost confidentiale pina la festivitatea de premiere.

Festivitatea de premiere a Anualei de Arhitectura a Municipiului Bucuresti - editia a III-a 2005 a avut loc miercuri 11 mai la Athenee Palace Hilton. Alegerea locului de desfasurare a festivitatii a fost determinata de dorinta de a-i sarbatori pe participanti si a le multumi astfel pentru ca au dat curs invitatiei noastre. De asemenea, s-a dorit sa se acorde mai multa stralucire acestui eveniment pentru a putea astfel sa facem cunoscuta activitatea arhitectilor bucuresteni atit autoritatilor cit si publicului larg. Precizam ca finantarea festivitatii a fost asigurata integral din sponsorizari si multumim pe aceasta cale tuturor sponsorilor care, prin generozitatea lor, au facut posibila organizarea evenimentului.

In cadrul festivitatii de premiere a fost lansat Catalogul expozitiei "Anuala de Arhitectura a Municipiului Bucuresti" editat in conditii grafice excelente de catre igloo media. Catalogul Anualei, tiparit, in premiera, imediat dupa inchiderea expozitiei, prezinta lucrarile expuse la toate sectiunile prezente in Anuala. Mentionam ca aminarea desfasurarii festivitatii de premiere cu 11 zile dupa inchiderea expozitiei s-a datorat dorintei de a lansa Catalogul Anualei o data cu anuntarea premiilor. Multumim echipei igloo media care a facut posibila aceasta performanta.

De asemenea, pentru prima data a fost tiparit albumul dedicat cistigatorului premiului Opera Omnia. Realizarea acestui album o datoram aceleiasi entuziaste si tinere echipe igloo media. Albumul a fost prezentat la festivitatea de premiere.

Festivitatea s-a bucurat de participarea Primarului Municipiului Bucuresti Dl. Adriean Videanu, care s-a dovedit inca de la debutul expozitiei un mare sustinator al proiectelor arhitectiilor - domnia sa fiind prezent la toate manifestarile Anualei de Arhitectura.

In prezenta arhitectilor participanti, a oficialitatilor, sponsorilor si a reprezentantilor mass-media, membrii Colegiului Director al Filialei Teritoriale Bucuresti a Ordinului Arhitectiilor din Romania au inmanat premiile Anualei.

Henkel Bautechnik a acordat un premiu constand intr-o invitatie la Targul Cersaie din Bologna, Domnului Arhitect Florin Adamescu pentru proiectul Casa Serban - Bucuresti.

Glaverbel Romania a acordat laureatilor Marelui Premiu, a sectiuniilor de Arhitectura si de Amenajari Interioare cate o invitatie la conferinta din domeniu ce va avea loc in Bulgaria in perioada 25-26 mai.

Filiala Teritoriala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania multumeste de asemenea :

12 mai 2005
Secretar Executiv:
arh. Cornelia Burcus

PREMIILE