ro | en
Anuala de Arhitectură » Ediţia 2009 » Ziar de arhitectură
Ediţia '09: prezentare | înscriere | proiecte | premii | imagini

Ziar de Arhitectură

Ziarul de Arhitectură este cel mai important instrument de comunicare directă cu publicul bucureştean pentru ediţia din 2009 a Anualei de Arhitectură.

Ziarul de Arhitectură este conceput pentru o mai bună informare a tuturor celor interesaţi de evenimente de arhitectură în general şi de activităţile pe care ediţia de anul acesta a Anualei le propune. Este o publicaţie accesibilă, destinată celor cărora le pasă de schimbările rapide care modifică imaginea capitalei. Sub umbrela tematicii Anualei de Arhitectură 2009, Ziarul îşi propunere să creeze o platformă de dezbatere asupra viitorului unui oraş în creştere, supra-aglomerat, care trebuie să se ridice la standardele unei capitale europene. Intenţia sa este aceea de a crea o legătură între breasla arhitecţilor şi beneficiarii direcţi ai proiectelor acestora – bucureştenii. Pentru o cât mai mare accesibilitate, ziarul se va distribui gratuit în Sala Dalles, principala locaţie de desfăşurare a Anualei de Arhitecrură şi pe arterele centrale ale Bucureştiului, în zonele-cheie de desfăşurare a Anualei de Arhitectură.

Ziarul de Arhitectură va cuprinde programul şi activităţile Anualei, articole despre arhitectură, urbanism şi patrimoniu, dezbateri de actualitate asupra Spaţiului Public şi interviuri cu invitaţii de marcă ai evenimentului de anul acesta. Un spaţiu amplu este acordat expoziţiilor CCCB - „In Favor of public Space” şi DuPont - „Changing the Face – Arhitectural Studies for Skin and Shelter”, conferinţelor pe tema Spaţiului Public din cadrul Anualei – Public Space in Lively Cities, susţinută de Ulrik Nielsen (Jan Gehl Architects, DK) şi Could We Have a Little More Friction, PLEASE!, susţinută de Dennis Kaspori (The Maze Corporation, NL), precum şi proiectelor lansate în cadrul Anualei – Bucureştiul Posibil (proiect igloomedia în parteneriat cu OAR Bucureşti) şi concursul de idee Schimbarea la Faţă a Casei Poporului – organizat de DuPont şi igloomedia.

Şi în acest an, happeningul urban Street Delivery Artur Verona se va desfăşura în aceeaşi perioadă cu Anuala de Arhitectură, care va beneficia de un stand pe Str. Artur Verona. Ziarul mai prezintă evenimente internaţionale de interes şi evenimente din ţară din domeniul arhitecturii şi nu numai.