ro | en
Anuala de Arhitectură » Ediţia 2013 » Imola Bérczi (UN Studio): Design Osmosis

Ediţia '13: | proiecte | premii | juriul | imagini de la evenimente

Design Osmosis

20 iunie 2013, ora 18:30
Sala Dalles

UNStudio

Fondat în 1988 de către Ben van Berkel si Caroline Bos, UNStudio este un birou olandez care se ocupă de design arhitectural, specializat în arhitectură, dezvoltare urbană şi proiecte de infrastructură. Numele înseamnă United Network Studio şi se referă la natura colaborativă a practicii arhitecturale.

În 2009 ia fiinţă şi UNStudio Asia, cu primul birou localizat în Shanghai, China. Iniţial, acesta facilita procesul de design pentru proiectul Raffles City în Hangzhou, după care a fost extins şi a devenit un birou care înglobează o echipă multinaţională de specialişti în domeniu.

Proiecte internaţionale

De-a lungul unei experienţe de 20 de ani în proiecte internaţionale, UNStudio şi-a extins continuu abilităţile de colaborare pe termen lung cu o reţea diversă de consultanţi internaţionali, parteneri şi consilieri din toate părţile globului. Această reţea de specialişti, combinată cu birourile din Amsterdam şi Shanghai, le permite să lucreze eficient oriunde în lume. Cu peste 70 de proiecte în Asia, Europa şi America de Nord, biroul continuă să îşi extindă prezenţa cu proiecte noi în China, Coreea de Sud, Taiwan, Italia, Germania şi SUA.

Imola Bérczi

Este arhitect asociat la UNStudio, terminând studiile masterale la Universitatea din Toronto.

Experienţa sa profesionalăa fost probată atât în arhitectură, cât şi în urbanism. Arhitecta are o experienţă vastă în proiecte de diferite mărimi, fiind cu deosebire concentrată asupra sitului, analizei infrastructurii şi evaluării contextuale a împrejurimilor.

A fost lider de proiect în Master Planul de dezvoltare al unui teren de 672 de hectare în Moscova, proiect ce avea în vedere crearea şi dezvoltarea unui mare campus de ştiinţă, educaţie şi afaceri în nordul oraşului.

Participă alături de Ben van Berkel la dezvoltarea unui studio la Harvard University’s Graduate School of Design, iar în prezent este lider de proiect în construirea unui turn rezidenţial de 30 de etaje în Londra şi administrează construcţia unui turn de 36 de etaje în Singapore.