ro | en
Anuala de Arhitectură » 2016 » Conferințele juriului

Conferințe José Mateus, Mihai Roșca, Constantin Petcou

Va invitam la ARCUB Han Gabroveni pe data de 5 iulie 2016, ora 18:30 pentru a discuta despre arhitecturi, comunitati si directii noi in design. Invitatii serii sunt José MATEUS, Mihai ROSCA si Constantin PETCOU, membri in juriul Anualei de Arhitectura Bucuresti 2016 / AAB2016

Posted by Anuala de Arhitectura Bucuresti on Tuesday, July 5, 2016

Trei arhitecti din generatii diferite, contexte diferite, cu activitati diferite, cu abordari si proiecte diferite. Toti trei sunt invitati ca, alturi de prezentarea lucrarilor lor, sa raspunda unei singure intrebari comune: „Cat la suta comunitate?” In ce grad sau pana la ce nivel o opera de arhitectura poate sa raspunda atat constrangerilor beneficiarului,arhitectului, contextului construit, deja existent, dar si contextului social si comunitar. Cum aceste deziderate sunt expuse in mediul construit portughez, francez si romanesc.

José Mateus, presedintele juriului AAB2016, are o activitate larga in domeniul constructiilor dar si educatiei, impreuna cu Nuno Mateus, realizand o serie de proiecte definitorii pentru directiile contemporane portugheze in arhitectura. Dl. Mateus este presedintele Societatii Trienalei de Arhitectura Lisabona si profesor asociat la Institutul Tehnic Superior Lisabona.

Mihai Roșca, tanar arhitect brasovean, alaturi de Ondin Oprita, a realizat un proiect de mici dimensiuni, foarte apreciat si premiat la Bienala de Arhitectura din Romania, casa OM. Desi, de scara mica, casa exprima un anumit spirit de foarte buna locuire, vecinatate si parcimonie, ingrediente necesare oricarei bunei comunitati.

Constantin Petcou, a fondat impreuna cu Doina Petrescu, la Paris, biroul Atelier d'Architecture Autogérée, prin a carui activitate a derulat o serie intreaga de proiecte de interventie in spatiul public si in spatiul construit urban ce imbina actiunea de tip social cu urbanismul participativ si cercetarea de arhitectura. Foarte premiat prin lucrarile sale, AAA constitue unul din grupurile pariziene cele mai interesante si mai actuale in abordari.

Alaturi de cei trei arhitecti, Ionut Hurmuzachi, inginer in cadrul grupului Wienerberger, va propune o discutie despre materiale si tehnologii inovative in zona constructiilor de locuinte.

Seara se va incheia cu o degustare de vinuri portugheze si frantuzesti.

Accesul la eveniment este gratuit.

Evenimentul este sustinut de WINERBERGER si SEMMELROCK