ro | en
Anuala de Arhitectură » Ediția 2017 » Juriul ediției 2017

Juriul ediției 2017

Juriul secțiunilor 1,2,3,4,5

arh. Alexandru Beldiman (România) – Președinte Juriu

Alexandru BELDIMAN (n. 1943) președintele Uniunii Arhitecților din România (1990 – 1999), vicepreședintele Uniunii Internaționale a Arhitecților (1999 – 2002), co-fondator al Ordinul Arhitecților din România (OAR) și Registrul urbaniștilor din România, președinte al Fundației Simetria pentru Arhitectură și Urbanism, profesor la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și fondator al firmei de arhitectură BBM Group, cariera profesionala este impresionantă și presărată cu numeroase premii și distincții. A fost curatorul pavilionului românesc în cadrul Bienalei de la Veneția, precum și coordonator al Bienalelor de Arhitectură din București. În anul 2013 dl Beldiman a devenit Membru de Onoare al OAR și a primit numeroase premii și distincții precum Premiul „Duiliu Marcu” pentru Arhitectură din cadrul Academiei Române și medalia Bene Merenti de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”.

arh. Pierre Hebbelinck (Belgia)

Pierre HEBBELINCK (n. 1965) este unul dintre cei mai importanți arhitecți belgieni, recunoscut la nivel internațional. Cu o bogată carieră profesională și didactică, a câștigat numeroase premii și distincții de arhitectură: locul 1 “Concours pour le dépôt des œuvres d'Arts (Mons)”, laureat “Awards de l'architecture Belge”, laureat “Prix d'Architecture Contemporaine à Uccle”, locul 1 “Concours pour une Salle de Spectacles”, laureat “Prix Baron Horta”, laureat Euro-Belgian Architectural Award, laureat “Belgian Architectural Award”, laureat “Chicago Metallic Award”, laureat “9e Prix International d'Architecture Eternit”.

arh. Dean Lah (Slovenia)

Dean LAH (Slovenia) este fondator al biroului de arhitectură ENOTA alături de Milan Tomac. Pentru activitatea grupului Enota a primit numeroase premii de arhitectură, activitatea fiind prezentă în numeroase expoziții internaționale și publicată în reviste profesionale și generale de interes din întreaga lume. A susținut prelegeri de arhitectură și conferințe în simpozioane din străinătate. În intenția de a promova importanța calității arhitecturale, el a fost activ ca membru al mai multor organizații de arhitectură și jurii ale concursurilor de arhitectură, membru al Consiliului Executiv al Camerei de Arhitectură și Amenajare a Teritoriului din Slovenia, membru al Forumului European pentru Politici Arhitecturale, Membru al Consiliului Executiv al Asociației Arhitecților din Ljubljana și alte câteva rețele și evenimente formale și informale privind arhitectura.

arh. Ivan Kroupa (Cehia)

Ivan KROUPA (n.1965) a fost Directorul Departamentului pentru Design FA Czech Technical University din Praga, și din 2008, Directorul Departamentului de Arhitectură al Academiei de Artă, Arhitectură și Design din Praga. Activitatea lui profesională este recunoscută la nivel internațional, fiind considerat unul dintre cei mai prolifici arhitecți cehi contemporani. Premiile și distincțiile câștigate de lucrările sale sunt dovada unuei cariere creative și atente la cursul modernității arhitecturale.

arh. Köllő Miklós (România)

KÖLLŐ Miklós (n.1970) este fondator al firmei LARIX STUDIO și un profesionist în intervențiile de refacere și reutilizare a patrimoniului existent construit. Lucrările sale și ale biroului Larix Studio au fost publicate de numeroase reviste și au primit distincții la diferite evenimente importante de arhitectură.

Juriul secțiunii 6 (cuprinde cele 3 categorii)

arh. Georgică Mitrache (România) – Președinte Juriu

Georgică MITRACHE este Decanul Facultății de Arhitectură din cadrul U.A.U.I.M., București, Profesor doctor arhitect în cadrul Catedrei Sinteza Proiectării de Arhitectură. Este membru fondator al OAR, RUR, Membru în Comisii Tehnice de urbanism Sector 1 (2009-2015), Sector 2 (2009-prezent), Galați (2009-2014), Brăila (2009-2013), Membru al Comitetului Tehnic 11 pentru Cerințe funcționale și Fizica construcțiilor al MDRAP (2009-2014), Membru al Comisiei de acordare a dreptului de semnătura a RUR(2011-prezent), verificator proiecte MDRT.

arh. Oana Simionescu (România)

Oana SIMIONESCU este arhitect, mereu interesată de percepția asupra profesiei și de explorarea de noi forme de a învăța și de a profesa arhitectura. Absolventă a Facultății de Arhitectură Timișoara din 2010, vicepreședinte OAR Timiș din 2014, asistent universitar și doctorand în cadrul Facultății de Arhitectură și Urbanism din Timișoara din 2014, membru și formator în cadrul Asociației De-a Arhitectura, coordonator al edițiilor 2014 și 2015 a anualei timișorene de arhitectură, și a ediției 2016 a bienalei timișorene de arhitectură – BETA, Oana este membru fondator al platformei FOR.

arh. Tiberiu Bucşa (România)

Tiberiu BUCȘA (n. 1978), locuiește și lucrează în Cluj, România. Absolvent în Cluj, are un birou de arhitectură - SKBD, (2005), ale cărui lucrări au fost premiate și publicate la nivel național și în străinătate. Începând cu anul 2005, Tiberiu Bucșa a fost profesor asociat la Universitatea Tehnică din Cluj, Școala de Arhitectură și Design Urban. Doctorand în arhitectura din anul 2013, cu tema "Spațiul de lucru în cinematografie", sub tutela prof. Dana Vais. A inițiat diverse proiecte culturale și este membru fondator al Asociației www.madeincluj.org și Asociației Plusminus. În prezent locuiește în Atena și lucrează într-o echipă de arhitecți și artiști.