ro | en

Vilă pe malul lacului Băneasa - CASA OLANDEZULUI

Proiect: DA - Agenție pentru Design și Arhitectură, arh. Romeo Simiraș, arh. Ana Simiraș

Comentariul autorului

În amenajarea casei s-a urmărit crearea unui ansamblu de senzaţii vizuale, susţinut de o geometrie clară, de lumină şi de culoare. Distribuţia interioară a fost impusă de dorinţa unei folosiri cvasi-autonome a etajului dedicat oaspeţilor sau membrilor familiei în vizită în România.

Un sistem de circulaţii care ocoleşte tangenţial spaţiile parterului destinate în principal proprietarului permite legături discrete atât cu accesul, cât şi cu piscina care este dezvoltată pe un program generos, ca un mic club familial, şi beneficiază de un bazin de înot, jacuzzi, saună şi bar, amplasate în zone şi spaţii distincte, care comunică vizual.

Spaţiile de zi şi ale piscinei sunt în concordanţă cu ,,neo-avangardismul" enunţat de exterioare. Delimitările de spaţiu propun suprafeţe dispuse în geometrii clare şi vioaie care anvelopează ansamblul spaţial a cărui transparenţă arhitecturală oferă secvenţe de imagini variate pe diverse direcţii de privire şi într-o relaţie fluidă între interior şi exterior, orizontul lacului fiind perceput panoramic de la est la vest.



Alte lucrări cu aceiași autori: