ro | en
  • Premiul secțiunii „Amenajări interioare”

4BS

Autori: cond.arh. Roger - Oliviu Pop, Alex Adam
Coautor: arh. Madalina FLOREA
Birou de proiectare: a&a tg

Comentariul autorului

Fiecare amenajare are o poveste a ei, se pleaca de la un anumit lucru, urmand a fi nuantat sau inchegat ulterior, corelat cu aspecte legate de paricularitatile acelui spatiu si personalitatea sau modul de viata al beneficiarului. In cazul acesta, ca data de tema a fost: un apartament cu o functie de reprezentativitate mai accentuata, pregnanta penru beneficiara, datorita faptului ca prezenta ei in tara se preconiza a fi sproradica, cu alte cuvinte, brutal spus, un "apartament de protocol". Albul - laitmotivul apartamentului - a fost de asemenea punctul de plecare in amenajarea apartamentului. Prin intermediul lui am urmarit atat "trucarea" vizuala spatiilor relativ restranse ca suprafete cat si propagarea unor tendinte in amenajari de spatii interioare, momentul la care s-a facut proiectul a fost primavara anului 2006.

Initial tratarea amenajarii s-a dorit sa fie intr-un minimalism "spart" de forme organice. Daca ar fi sa-l incadrez intr-un stil i-as spune un fusion intre minimalism si pop-art, un soi de neo-minimalism cu influente de elemente 60's.

Un avantaj de care am profitat din plin a fost "mana libera" din partea beneficiarei, deci colaboarea a fost cat se poate de constructiva. Deoarece "produsul finit", - imaginea apartamentului - trebuia sa fie suficient pentru a transmite conceptul nostru pliat pe caracterul si personalitatea beneficiarei, calitatea spatiului rezultat per ansamblu si a fiecarui spatiu in parte s-a urmarit de la inceput (si pe parcurs), atat prin functionalitate (compartimentariele; relationarile dintre spatii; dispunerea mobilierului fix anume bucatarie, dressinguri, bai; dispunerea obiectelor sanitare; mobilare; iluminat), cat si prin calitatea materialelor si obiectelor folosite.

Astfel, am folosit rasina epoxidica (LABORATOARELE CHIMICE DOBRE) pe toata suprafata padoselilor, vopsea semicauciucata alb lucios la pereti, exceptie facand dormitorul matrimonial unde am folosit tapet (dungi verticale alb lis, alb texturat, negru) (Marburg ART BORDERS - SASHA INTERIOR); vopsea alb lucios la tavane in intreg apartamentul (Cibicolor); placari ceramice (rizate, sidefate, la acel moment prototip) (SSAB) si oglinda cristal in baia matrimoniala - zona cazii; placare moxaic de sticla (Luxa Lucido, Ceramgres - A[R]TELIER) in baia ce oaspeti - zona dusului.

Si in ceea ce priveste mobilierul, corpurile de iluminat, obiectele sanitare si accesoriile, calitatea a fost decisiva in alegerea lor: mobiler bucatarie (LUBE - ROVERE MOBILI) din MDF vopsit, blat de lucru cu chiuveta incastrata din corian (electrocasnice Ariston); mobilier bai: dulap Inda, lavoar Slot XL (corian) - Antonio Lupi, vas WC Frozen - Simas, cada Thea - Blu-Bleu, baterii Retangolo - Gessi, radiator VU - Antrax in baia matrimoniala, si mobilier si lavoar - Tendadorica (otel vopsit), cabina dus Inda, vas WC Flow - Simas, cadita dus Tatami - Flaminia, colorifer Saturn - Antrax, baterii - Retangolo -Gessi in baia de oaspeti - furnizor A[R]TELIER DESIGN; dormitor matrimonial (pat) KUBIK - ROVERE MOBILI, Mobiler living - A[R]TELIER DESIGN, corpuri de iluminat: Foscarini - dormitor matrimonial, living; Viabizzuno (C2, LAMPADA QUADRA, 094 SYSTEM PROFIL, M 7, LINEA DI LUCE CONTINUA …) - dressinguri, bai, living, hol; - A[R]TELIER DESIGN; sistem audio - Loewe - AVITECH; usi interior BARAUSSE - EURO CASA; perdele, rulouri si panouri - ROLL SERVICE); foto print - Cornel Lazia ; biblioteca - Mihai Manea - (BELLUSSO DESIGN),

Apartamentul are o suprafata utila de aproximativ 110 mp si este compus din zona de zi - open space (living, loc de luat masa si bucatarie) aprox. 41 mp, dormitorul matrimonial si dresingul aferent - 21 mp, baie DM - 6 mp, dormitorul de oaspeti cu dressing - 17,5 mp, baie - 4 mp, hol (cu depozitari si biblioteca) - 20,5 mp.

Holul - intrucat spatiul ce trebuia amenajat, fragmentat de stalpi si cu forma neregulata data apartamentul vecin, trebuia sa cuprinda doua dormitoare cu desinguri si bai, si o zona de zi care sa inglobeze livingul, locul de luat masa si bucataria, toate in mai putin de o suta zece metri patrati, fiecare spatiu trebuia spatiu a trebuit optim relationat cu suprafata si functiune lui. In aceste conditii holului i s-a alocat o mai mare atentie (pe langa rol acces, circulatii si distributie, zona depozitare), catre acesta migrand functiuni ce sa-l iglobeze macar partial in zona de zi. Astfel am propus un perete-biblioteca, element in egala masura functional si decorativ: prin decupajele cu forme organice ale peretelui holului iese la iveala biblioteca marcata de fante orizontale de lumina.

Zona de zi - open-space, bucataria (discreta) prin forma, alegerea materialelor, acesoriilor si prin dispunere face parte integranta din living, accentul din tot acest apatiu deschis fiind panoul-tablou ce delimiteaza livingul de dormitorul matrimonial.

Baia de oaspeti - este "Pata de culore" a apartamentului data de mobilierul ales.

Baia DM si dormitorul matrimonial - o oarecare eleganta sobra a baii e copletata de un sa-I spunem rafinamentul "glamour" al dormitorului.



Alte lucrări cu aceiași autori: