ro | en

Imobil de birouri bd. Dacia, București

Autor: arh. Bogdan Anghelescu Benedek
Coautori: arh. Iuliana ANGHELESCU BENEDEK, arh. Corina UNGUREANU
Birou de proiectare: S.C. AGORA PROIECT S.R.L

Comentariul autorului

Cu o gestatie extrem de dificila ce a luat 12 ani, cladirea de birouri a fost conceputa ca, impreuna cu coltul ascutit realizat de intersectia bulevardului cu str. Eminescu, sa reprezinte poarta de intrare a primului tronson al B-dului Dacia. Amplasamentul privilegiat din unghiul celor doua artere isi asteapta si astazi un ocupant pe masura.

Volumul cladirii se constituie intr-un element de forta, ce-si cauta resursele in expresivitatea agresiv metalica, in unghiurile ascutite generate de configuratia terenului, in consolele ample cu efectele vizuale majore.

Constructia gazduieste la subsoluri garaje, holuri de intrare la parter, spatii diverse destinate birourilor, iar sus in mansarda sali de conferinte.

Structura este o cladire 3S+P+M+10E+M, cu o suprafata desfasurata de 7800mp din cadre si diafragme beton armat, cu inchideri din b.c.a., compartimentari din b.c.a. si gipscarton.

Proiectarea a inceput in 1995 si a cunoscut mai multe etape de modificari de-a lungul timpului. Realizarea constructiei s-a incheiat in ianuarie 2007.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2008
arhitectură