ro | en

Locuință unifamilială – private club, Kalamata, Grecia

Autori: arh. Irina Pop, arh. Vladimir Pop
Birou de proiectare: I & V POP ARCHITECTS

Comentariul autorului

Cladirea se afla in orasul Kalamata din sudul Greciei, amplasata pe un teren de aproximativ 1000m2, la 20m departare de mare. La inceputul sapaturilor s-a gasit apa si s-au aplicat lucrari de asanare, realizandu-se astfel un subsol izolat etans impotriva infiltrarilor de ape subterane. De asemenea s-a consolidat partea laterala a proprietatii adiacenta cursului de apa local.

Materialele folosite pentru placarea exterioara a cladirii sunt inox, alucobond, suprafete circulare de sticla triplex si granit ars de culoare maron. Acoperisul este realizat din structura metalica, intr-o singura panta, cu o curbura accentuata spre fatada principala a cladirii. Invelitoarea este din foi de titan intrerupte de 3 sky lights pentru iluminatul supantei etajului al doilea.

Terasa etajului al doilea este prevazuta cu o structura metalica (inox satinat), cu elemente reglabile pentru realizarea zonei de umbra a spatiului. De asemenea, aici a fost creata o zona de relaxare cu Jacuzzi, delimitata de o jardiniera circulara care urmareste conturul cladirii.

Accesul auto in curtea cladirii se realizeaza printr-un ingenios sistem glisant pe verticala, care asigura o deschidere totala de 5m.

Rampa de acces la garaj se afla in spatele cladirii iar peretii laterali ai acesteia sunt placati cu acelasi material (granit ars) folosit in fatade si pardoseli.

La parterul cladirii, intr-o legatura armonioasa cu spatiul exterior (piscina, incinta precum si accese separate auto si invitati) se afla un club privat, care poate oferi diverse activitati distractive (disco cu d.j., video wall, proiectii filme), precum si posibilitatea organizarii de lunch, dinner sau brunch pentru aproximativ 75 de personae.

Lucrarile au fost realizate in perioada 2003-2006.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2008
arhitectură