ro | en

Magazin MOBEXPERT in ansamblul rezidențial Băneasa

Autor: arh. Florin Mihai Medvedovici
Birou de proiectare: STUDIO 10 M SRL

Comentariul autorului

Amplasamentul constructiei se afla situat în zona de nord a orasului Bucuresti, în partea de nord-vest a unui teren de cca 200 ha, subiect al mai multor studii de urbanism pentru punerea în valoare al potentialului constructiv si de agrement.

Conform temei de proiectare, constructia adaposteste activitatile specifice ale mai multor utilizatori, si anume : MOBEXPERT - comert specializat cu mobilier de birou si de casa, CLASS - mobilier de lux, DOMO - produse electrocasnice. Spatiile necesare au fost grupate într-o constructie cu parter, etaj1 si etaj 2 partial, amplasata adiacent galeriei comerciale a magazinului CARREFOUR.

Circulatia verticala se desfasoara prin intermediul unor scari deschise, decorative, accesibile din spatiile de expunere si vânzare, si a unor scari închise, legate de caile de evacuare din parter; publicul are de asemenea la dispozitie o rampa si un lift panoramic, care permite accesul la spatiile de expunere si vânzare de la etaj. Exista de asemenea doua lifturi de marfa, amplasate în holurile de acces si primire marfa.

Inchiderile exterioare sunt realizate din panouri metalice termoizolante tristrat de 6cm grosime montate pe rigle metalice fixate pe stâlpii din beton ai halei.

Zona de acces din fatada principala este marcata de suprafetele placate cu panouri de lemn PRODEMA.

Tâmplaria exterioara este din aluminiu cu rupere de punte termica si geam termopan, cu ochiuri mobile si fixe. Usile de acces în depozit sunt sectionale, iar accesul publicului se face prin intermediul unor usi glisante.

Compartimentarile interioare si plafonul - la birouri si grupuri sanitare - sunt realizate din placi gipscarton montate pe structura metalica; în spatiile de vânzare exista compartimentari din gipscarton cu înaltime mica (max.1,50m), pentru expunerea obiectelor de mobilier.

Invelitoarea este din panouri metalice tip DECK, multistrat, grosime 6 cm; deasupra golului circular al etajului s-a prevazut un luminator cilindric.

Finisaje interioare : pardoseli industriale din beton cu suprafata exterioara tratata cu cuartz - pentru spatiile de depozitare, gresie antiderapanta în vestiare si grupuri sanitare si sala de mese, mocheta în birouri, linoleum rezistent la uzura pe circulatii si pe scarile interioare, intarsii de parchet pe zonele de expunere mobilier.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2008
arhitectură