ro | en

Amenajare spații publice Hotel Minerva

Autor: arh. Ion Popușoi
Birou de proiectare: IN SITU

Comentariul autorului

Amenajare interioara pentru spatii publice parter hotel Minerva,Strada Gheorghe Manu 2-4. Suprafata studiata este de 800 mp reprezentand: receptia centrala, receptia spre sala polivalenta, lounge bar, terasa si restaurantul chinezesc Nan Jing.

Pentru a se crea un sentiment de spatialitate, necesar in structura existenta cu dimensiuni reduse, au fost folosite materiale cu diferite grade de reflexie: placari cu sticla pentru pereti, granit slefuit, elemente de barrisol pentru plafon, usi de sticla sablata.

Pentru restaurantul chinezesc Nan-Jing s-a renuntat la imaginea clasica bazata pe preluarea mimetica a unor componente decorative cum ar fi lampioanele chinezesti in favoarea unei reinterpretari a imaginii traditionale, pastrand caracterul cromatic, stilizand o serie de elemente grafice si preluand unele texte (proverbe tematice) si desene traditionale in mod direct. S-a construit astfel o imagine bazata pe contrast, accentuata si de tratarea suprafetelor: tapet imitand materiale traditionale - hartie, plasa de bambus - si in contrapondere suprafete vitrate, reci, de culoare rosu-inchis utilizate pentru a imbogati aspectul grafic prin afisarea unor mesaje, dar si pentru anularea vizuala a elementelor structurale.



Alte lucrări cu aceiași autori: