Amenajare cafenea “Butterfly Café”

Autor: arh. Mircea ȘTEFĂNESCU
Coautor: arh. Violeta CATANĂ
Birou de proiectare: ART STRUCTURE

Situata in centrul orasului Sfantu Gheorghe, in piata Mihai Viteazul, Cafeneau „ Butterfly Cafe” doreste sa etaleze imaginea proaspata din viata cotidiana a cafenelelor marile orase.

Principala activitate a acestui spatiu este cafenea-bar; aici se vor servi bauturi reci si calde si gustari preambalate de tip salata si sandwich.

Amplasata la parterul unui bloc, amenajarea a fost constransa de spatiul in forma de U si de structura existenta a constructiei. Principala interventie facuta asupara acestui spatiu a reprezentat-o inlocuirea fatadei existente cu tamplarie Al si geam termopan pe toata lungimea fatadei ; astfel, prin aceasta masura s-a realizat o transparenta intre spatiul interior si exterior, o masura bine venita intrucat rolul pietei este unul civic.

Amenajarea interioara combina stilul clasic cu cel contemporan, astfel: liniile generale ale amenajarii si designul liniar si minimal al mobilierul contrabalanseaza cu lampile stilizate de tipul vechilor candelabre si cu modelul calsic al tapetului.

Exista o corelare intre designul mobilierului si amenajarea spatiului, astfel: dungilor orizontale de lumina de la bar sunt corelate cu ramele albe cu rol decorativ de pe. Motivul dungilor, fie ele orizontale sau verticale, este intalnit in mod constant la toata amenajarea spatiului.

Atmosfera este calda, confortabila, si datorita mobilierului alcatuitdin canapele si masute mici speciale de cafea, cu o capacitate maxima de aproximativ 100 persoane.

Un rol important in aceasta amenajare l-a jucat lumina, astfel ca s-a insistat foarte mult pe tema luminii indirecte, difuze, provenita de la scafe. Cea mai importanta zona, cea de bar, este dotata cu 6 lampi decorative, prevazute cu leduri colorate ale caror lumini se pot schimba in functie de atmosfera dorita: rosu, lgalben, verde, albastru, mov....

Gama cromatica utilizata in acest spatiu este alb-negru-gri-rosu.

Spatiul este deschis, fluid, cu o separare transparenta din sticla intre zona fumatorilor si nefumatorilor.

Alte lucrări cu aceiaşi autori:

Ediţia 2007, secţiunea arhitectură
SHOWROOM ȘI BIROURI
arh. Mircea ȘTEFĂNESCU, arh. Violeta CATANĂ
Ediţia 2007, secţiunea arhitectură
REMODELARE FAȚADE ȘI AMENAJARE INTERIOARĂ
arh. Mircea ȘTEFĂNESCU, arh. Violeta CATANĂ
Ediţia 2007, secţiunea arhitectură
CONSOLIDARE ȘI REMODELARE IMOBIL „VULCAN”
arh. Mircea ȘTEFĂNESCU, arh. Violeta CATANĂ
Ediţia 2003, secţiunea arhitectură
Locuință unifamilială
arh. Adina SAMOIL, arh. Mircea ȘTEFĂNESCU
Ediţia 2003, secţiunea arhitectură
Locuință unifamilială
arh. Adina SAMOIL, arh. Mircea ȘTEFĂNESCU