ro | en

Point (Eremia Grigorescu 10)

București, România
Autor: arh. Tudor Ciocănescu / Architecture United SRL
Colaboratori: Structură: ing. Cătălin Biclineru (Cătăling Biclineru I.I.)
Instalații: ing. Radu Cornea (LGC Proiectare SRL)
Executant: Alex Art SRL

Comentariul autorului

Clădirea adăpostește un teatru, o cafenea și un club.
Casa existentă aparținea dpdv istoric perioadei de sfârșit de secol 19, fiind realizată din zidărie, cu planșee de lemn.
În urma expertizei, am luat decizia desființării interiorului, a anexei. Subsolul a fost extins, iar în interiorul perimetrului zidurilor exterioare a fost realizată o structură nouă din beton. Cărămida provenită din desfacerea zidurilor interioare a fost recuperată și refolosită. Noua construcție este sinceră ca limbaj, lăsând să se citească limita dintre existent și nou, precum și felul în care s-a intervenit.
Clădirea este acoperită cu o șarpantă care are ca elemente structurale principale două coame metalice lungi de 13 metri, pe care sprijină căpriorii din lemn lamelar încleiat. Întreaga structură este aparentă.
Corpul nou este realizat din diafragme, cu console de 2,5m și 2,85m deschidere fără grinzi, cu plăci cu secțiunea variabilă.
Fațadele au fost restaurate în întregime. Decorațiunile au fost parțial reparate pe clădire, parțial desfăcute și restaurate în atelier. Glafurile ferestrelor, șorțurile și învelitoarea sunt realizate din tablă de zinc. Calcanul a fost oferit drept suport pentru street art.



Alte lucrări cu aceiași autori: