ro | en

Imobil de locuinte - Sanatescu

București, România
Autor: arh. Florin Horia Pruncuț / RCV Global Group

Comentariul autorului

Imobilul este amplasat în partea de nord a capitalei, în Cartierul Domenii, fiind delimitat la nord de str. Mr. Av. Ştefan Sănătescu si la sud de al. Lt. Av. Gheorghe Stâlpeanu.
Zona studiată reprezintă un exemplu specific al dezvoltării Bucureștiului în decursul istoriei recente, majoritatea construcțiilor fiind realizate în perioada interbelică, respectând regulile stabilite prin planul parcelar din 1916.
Valoarea zonei este dată de ambianța generală a parcelării, cu clădiri individuale de tip vile, inconjurate de o vegetatie generoasa si construite într-o varietate mare de stiluri - de la art deco la neoromânesc.
Pe teren exista o constructie, realizata in anul 1929, cu simpliste influente de arhitectura neoromânesca. Din punct de vedere estetic, functional si structural, cladirea devenise neadecvata locuirii, aceasta fiind rezultatul unor modificari si interventii haotice de-a lungul timpului.
Prin noua cladire s-a urmarit pastrarea elementelor referitoare la aliniere, regim de înălțime și calitate arhitecturală specifice zonei, prin integrarea in totalitate a fatadei principale si partiala a fatadelor laterale, in noua constructie dezvoltata pe adancimea lotului.



Alte lucrări cu aceiași autori: