ro | en
  • Nominalizare la secțiunea „Arhitectură și spațiu public – intervenții și acțiuni în spațiul public”

Garajul din Braila. Cum se poate sărbători și în același timp pune la îndoială efectul inițiativei private asupra spațiului comun al orasului.

Braila, jud. Brăila, România
Autori: arh. Cristian Stefanescu, arh. Cătălina Ioniță, arh. Guillaume Eckly, artist Andrea Spreafico, st.arh. Huhn Anton, st.arh. Luksaite Luksaite, st.arh. Tiina Johanna Teräs, st.arh. Patricia Miho Tsunoushi, st.arh. Frede Vik / BAS+UAUIM

Comentariul autorului

Proiectul celebrează modul în care locuitorii Brăilei creează arii de socializare în jurul unor spații private sau privatizate.
Structura este compusă dintr-un garaj de beton prefabricat original și un cadrul metalic alb. Prin refolosirea și reutilizarea unui obiect comun s-a dorit crearea unei intervenții urbane ce subliniază potențialul latent al orașului. O dată ridicat, garajul devine un artefact, un simbol cultural, social și istoric semnificativ – ce spune povestea modului în care spații periferice pot devenii centre sociale de zi cu zi.
Ridicat deasupra solului, spațiul definit de garaj este transformat într-un spațiu colectiv, un spațiu al orașului, o structură capabilă să se adapteze mai multor tipuri de activități. Acesta poate fi folosit pentru a acoperi un stand temporar unde se vând gustări sau ca loc umbrit de repaos, poate stârni curiozitatea ca structură inedită sau se poate integra cu ușurință în peisajul format de construcțiile din lungul falezei.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2016
arhitectură și spațiu public – intervenții și acțiuni în spațiul public