Împreună dar separat

București, România
Autor: arh. Daniela - Cristina CRĂCIUNOIU / Studio Crom Monocrom
Colaboratori: Foto: Tudor Prisăcariu / Franz Galo

Tema – amenajarea unei părți a casei părintești construită la începutul anilor 2000, pentru copilul care nu mai e copil, fără a aduce alterări casei.
Rezultatul – un apartament cu două încăperi, living și bucătărie de tip open space. Inima casei o reprezintă peretele existent din zidărie decopertată. S-a dorit o separație translucidă între locul de luat masa, bucătărie și zona de living, soluția propusă fiind sub forma unor ghivece suspendate din sticlă, și plante suculente suspendate în tehnica kokedama.
Două uși impozante din lemn masiv de la sfârșitul secolului al XIXlea, o glisieră din oțel și o grindă din lemn recuperat fac legătura cu dormitorul amenajat minimal. Inițial, nu găseai un perete alb, erau fie galbeni, fie cărămizii, astfel că, un dat de la început a fost ca albul să domine amenajarea, cu atât mai mult cuc ât spațiul nu are prea multă lumină naturală. Excepție face baia cu pereți negri, și peretele care te primește în dormitor.


2016
arhitectura spațiului interior
Partener: Greentek