ro | en

locuinte anexa - gospodarie sat

Dragodanesti, jud. Dâmbovița, România
Autor: arh. Sultana Creangă / s.c.S'ARH s.r.l.
Colaboratori: structura: ing. Nicolae Buznicea
instalatii: ing. Cristian Nedelcu
executie structura lemn: s.c. ARCCAD s.r.l.
... si nu in ultimul rand -executie si fotografii: proprietarul

Comentariul autorului

Cele doua locuinte anexa au aparut din nevoia de adapostire temporara a musafirilor, ingrijitorilor gospodariei si chiar a familiei proprietarului, pana la executia locuintei principale (cu spatii ce nu permit gazduire suplimentara).
Prin dimensiunile reduse, volumetria simpla, cu acoperisul in doua ape, orientate catre linia mediana a casutei si cromatica ansamblului : alb - peretii si accente de negru - tamplaria, glafurile in consola, pardoseala si structura din lemn (aparenta la interior), s-a urmarit o prezenta constructiva discreta, peisajul fiind "personajul principal" in aceasta poveste.
Spatiul exterior, spectaculos, se reflecta si se contopeste cu spatiul interior al camerei printr-o mare fereastra-vitrina, construita pe trei laturi. Iar prin grilajul din lemn orizontal, ce margineste terasa dreapta - stanga, se obtine o trecere vizuala graduala de la exterior la interior.
Iluminatul general, realizat cu mici proiectoare fixate pe grinzi, valorifica in acelasi timp si plasticitatea structurii aparente, iar iluminatul exterior este suplimentat cu globuri de lumina, amplasate pe sol, ce evidentiaza atat volumetria locuintelor, cat si vegetatia.



Alte lucrări cu aceiași autori: