ro | en

SH5

Snagov, jud. Ilfov, România
Autori: arh. Irina Meliță, arh. Ștefan Simion / POSTER
Colaboratori: Structura: ing. Bogdan Nica
HVAC: Alyates Design
Design interior: Andreea Muresan

Comentariul autorului

Proiectul acestei mici case s-a conturat pornind de la caracteristicile terenului. Dimensiunile mici ale terenului şi orientarea bună a casei au făcut ca limita apropiată a parcelei să ajungă să facă parte din casă, ca un fel de zid care înglobează şi spaţiul verde de-a lungul casei. Si atunci ne-am propus ca acest spaţiu verde, dintre casă şi limită/gard, să „invadeze” şi interiorul, printr-o zonă nici inăuntru nici afara, în jurul căreia se vor desfăşura toate camerele. Din cauza vecinătăţilor casa se întoarce către acest centru, e introvertită, „scăpand” către curte doar prin îngusta dungă verde până în limita de proprietate laterală.
Profitând de panta şarpantei, în colţurile „U”-ului apar două spaţii, neconectate, la care se ajunge pe două scări: un mic birou în supantă către zona de zi şi o cameră de oaspeti peste zona de noapte.
Există o intimitate, o legătură între grădină (de care beneficiarii au mare grijă, aici poate nu se vede, dar sunt multe soiuri de trandafiri superbi pe acea linie de gradină în legatură cu casa) şi spatiul interior, care castigă foarte mult şi din desfăşurarea pe verticală, ca şi cum ar primi exteriorul mai amplu.



Alte lucrări cu aceiași autori: