ro | en

Spații Urbane în Acțiune. Activare comunitară în cartierele de blocuri din București

Autori: arh. Cristian - Daniel Borcan, arh. Alexandru Axinte, Miruna Tîrcă / studioBASAR
Colaboratori: Texte: Alex Axinte, Cristi Borcan, Vlad Cătună, Nicoleta Chiriță, Ștefan Ghenciulescu, Bogdan Iancu, Sabina Lefter, Laura Panait + Silviu Medeșan, Doina Petrescu + Constantin Petcou, Anca Tîrcă, Miruna Tîrcă, Vladimir Us + Vitalie Sprînceană
Traducere și corectură: Claudia Lie
Grafică: Cristi Borcan, Alex Axinte
Ilustrații: Anca Marin

Comentariul autorului

Deşi poate fi privit ca un experiment la scară redusă, cu efecte izolate, proiectul „Spaţii Urbane în Acţiune” a crescut pe fondul general al unei nevoi de transformare substanţială a societăţii româneşti. În acest moment de revizuire a mecanismelor sociale, proiectul poate să funcţioneze ca un ghid de reconstrucţie colaborativă a comunităţii.
Publicaţia “Spaţii Urbane în Acţiune. Activare comunitară în cartierele de blocuri din Bucureşti” este structurată în trei părţi. Prima parte reuneşte o serie de texte ce analizează aspecte ce ţin de contextul practicilor colective din societatea românească şi din Bucureştiul contemporan, cum ar fi şcoala, cartierul şi comunitatea. Cea de-a doua parte documentează etapele şi evaluează rezultatele proiectului, desfăşurat în 2014 şi 2015. A treia parte cuprinde scenarii de continuare a celor trei direcţii principale ale proiectului: educaţie urbană, dezvoltare comunitară şi urbanism participativ, completate de o serie de iniţiative de referinţă, dezvoltate în contexte diferite, dar cu obiective comune.



Alte lucrări cu aceiași autori: