ro | en

Modernizare Birouri JT International

București, România
Autori: arh. Adrian Emilian Zerva, arh. Daniela Elena Zerva / Studio 10 M Zerva Croitoru Medvedovici Arhitecți Asociați
Colaboratori: Proiect preliminar/Studiu temă/Specificații: Pasucha Klepzig Architekten
Structură: Altfel Construct
Instalații sanitare/Instalatii termice si ventilații: Techno Proiect
Instalații electrice: AME RO/Advance

Comentariul autorului

Din punct de vedere al destinației, imobilul proiectat are aceeași funcțiune cu clădirea existentă (executată în anii 1969-1970), respectiv spații de birouri ale companiei JT International. Pentru realizarea lucrărilor de modernizare prin supraetajare și extindere au fost necesare intervenții de consolidare a structurii existente, care sa permită adaptarea la noile cerințe funcționale.
Cele două niveluri de clădire existentă (parter și etaj) au fost extinse cu două travei pe zona liberă de construcții dinspre cabina poartă, cu un nivel complet pe toată lungimea clădirii rezultate și cu un nivel parțial dispus în partea dreaptă a construcției existente. Particularitatea acestei intervenții a fost dată de alăturarea clădirii tip bară, ce a făcut obiectul intervenției, cu corpul P+6 existent, perpendicular pe aceasta, dar și de corpul A, care se adaptează situației existente, fiind realizat peste cabina poartă, modernizată și extinsă într-o etapă anterioară.
Date fiind condițiile geometrice inițiale, a fost menținut același tip de partiu cu circulație centrală în lungul barei și spații cu diferite funcțiuni de o parte și de alta a coridorului, fiind completat cu zone de birouri în sistem open-space.



Alte lucrări cu aceiași autori: