Amenajare locuință Otopeni

Otopeni, jud. Ilfov, România
Autori: arh. Ruxandra STANCIU, arh. Ştefan MIHĂILESCU / SC Free Design Studio de Arhitectură SRL
Colaboratori: S.C. Bauland International L&M SRL

Proiectul a constat în recompartimentarea și amenajarea imobilului P+1 , aflat la roșu, urmărind și adaptănd direcția dorită de beneficiari. Aceștia și-au dorit un partiu funcțional, compus din spații calde, luminoase și primitoare. Urmărind această direcție, am folosit cu precădere materiale naturale, în principal lemnul , sub diferite forme: parchet masiv, mozaic din lemn și elemente verticale din lemn masiv, menite să sugereze o separare vizuală și să dinamizeze spațiul, în principalele puncte de interes. Un astfel de punct de interes îl reprezintă scara, a cărei balustradă a fost înlocuită cu verticale din lemn , ce fac parte din volumetria șemineului. Compoziția acestei zone este definitivată de biblioteca amovibilă, amplasată astfel încăt să permită accesarea spațiului de depozitare, nou creat sub scară, atăt de necesar economiei parterului.
Prin îmbinarea elementelor decorative clasice, precum tapetul și perdelele, cu elemente ultra moderne cum ar fi corpurile de iluminat sau blatul cu finisaj metalic ce separă bucătăria de dining , am obținut un spațiu dinamic, inedit dar în același timp un refugiu din tumultul vieții cotidiene.

Alte lucrări cu aceiaşi autori:

Ediţia 2014, secţiunea studii şi proiecte
Proiect KQ98765 participare la Concurs pentru participarea României la Bienala de Arhitectură de la Venezia, 2014
arh. Cristian BĂNICĂ, arh. Mihaela CIOLACHE, arh. Raluca PESTIŞANU, arh. Mara VASILE, arh. Andra GIUGLEA, arh. Bogdan RADU, arh. Ruxandra STANCIU, arh. Ştefan MIHĂILESCU, arh. Marina Eugenia MIHĂILĂ

2016
arhitectura spațiului interior
Partener: Greentek