ro | en

Casa I

București, România
Autori: arh. Ștefan Alberto Bianco, arh. Cătălina Nechifor, arh. Alexandra Aramă, arh. Radu Rechițeanu / Prographic Architectura Studio
Colaboratori: Proiectanti structura:D&C EXPERT PROIECTARE STRUCTURI
Ing. Marian Cazacu, Ing. Renato Dumitrescu
Proiectanti instalatii:GENERAL INSTAL COMP
Ing. Bogdan Popescu, Ing. Octavian Mare, Ing. Ionut Biro, Ing. Marius Briciu
Executant: SC JOLIE MAISON SRL

Comentariul autorului

Conceptul proiectului a plecat de la dorința tinerei familii de a beneficia de un spațiu verde cât mai mare, într-o relație directă cu interiorul, care să maximizeze percepția spațiului interior, dar să beneficieze de intimitate în relație cu strada. În acest sens am optat pentru o dispunere a parterului în formă de “U”, cu o grădină principală dezvoltată către latura sudică și una secundară către latura vestică.
Dormitoarele copiilor, biroul și spațiile anexe sunt dispuse către latura nordică, în timp ce dining-ul, bucătăria și living-ul sunt poziționate în aripa vestică, acesta din urmă fiind delimitat pe două laturi de spațiu verde. Parterul este închis spre stradă de un garaj care protejează grădina către stradă, oferind un excelent spațiu de proiecții. Coridorul vitrat și foarte lat, permite accesul tuturor membrilor către curtea principală și funcționează inclusiv ca un spațiu de joacă, dar capătă și un rol de coloană vertebrală alături de accesul de la etaj. Etajul este limitat ca volum, comparativ cu parterul, și este destinat exclusiv părinților.



Alte lucrări cu aceiași autori: