ro | en

Atelier de proiectare

București, România
Autori: arh. Emil Burbea-Milescu, arh. Oana Coarfă, arh. Alexandra Lițu, arh. Radu Ponta / Republic of Architects SRL
Colaboratori: -

Comentariul autorului

Dincolo de păstrarea și recondiționarea elementelor valoroase ale apartamentului parte a unei case interbelice, dincolo de modificările tehnice sau de echipare pe care le-a adus, proiectul a căutat răspunsuri la o întrebare de ordin practic și una poetică.
Prima se referă la a găsi un tip de mobilare care să îndeplinească funcțiile necesare unui atelier de proiectare și să inventeze noi zone de depozitare. Pentru aceasta a fost realizat, un mobilier simplu, din lemn, care urmează contururile neregulate ale încăperilor, iar prin vopsirea lui în alb reflectă cât mai mult lumina. În înălțimea mare a camerelor, a fost realizată o friză volumetrică a cărei adâncime devine spațiu de depozitare.
Cea de-a doua întrebare se referă la modul în care tratarea pereților poate să îndeplinească patru roluri: să individualizeze, să vorbească despre activitatea de proiectare, să reducă costurile și să refuze decorația. Aceasta a condus către soluția de a păstra pereții tencuiți, la nivelul tinciului. Intenția a fost aceea de a sugera un laborator, un șantier în lucru, un spațiu în sine, înainte de îmbrăcămințile care l-ar acoperi, dar prin aceasta, i-ar elimina potențialul de a deveni orice.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2016
arhitectura spațiului interior
Powered by: