ro | en

Birouri Globalworth

București, România
Autori: arh. Ștefan Alberto Bianco, arh. Lavinia Moraru, arh. Oana Cucoranu, arh. Alexandru Abostanoae / PROGRAPHIC ARCHITECTURE STUDIO

Comentariul autorului

Atmosfera generală a sediului Globalworth a avut ca punct de plecare perioada de apogeu a stilului Art Deco, stil ce caracterizează primele și cele mai emblematice clădiri de birouri americane. Organigrama companiei necesită un spațiu cu o circulație fluidă, dar și numeroase zone închise, cu un grad mai mare de intimitate. Acest aspect a condus către o compartimentare cu pereți discontinui, ca niște diafragme, care prin direcțiile lor diferite conduc privirea și accentuează punctele de perspectivă. Folosirea pereților la diferite unghiuri rezolvă în mod optim spațiul etajului curent, clădirea având fațade ce nu sunt perpendiculare. În plus, aceștia creează spațiul de expunere pentru o colecție de artă contemporană impresionantă .
Mobilierul și lămpile propuse sunt specifice stilului Art Deco, alături de lambriurile de lemn și corpurile de iluminat ce reinterpretează vitraliile. Tencuiala de tip beton aparent, compartimentările de sticlă dublă ce duc cu gândul la feroneria spațiilor industriale și biroul de recepție cu linii pure, aduc accentele moderne și transformă spațiul într-o configurație arhitecturală elegantă.



Alte lucrări cu aceiași autori: