ro | en

RESTAURANT TRAFFIC

București, România
Autori: arh. Paul Samsonescu, arh. Alexandru - Cristian Bălan / ONE DESIGN

Comentariul autorului

Datorită configurației spațiului interior localul este împărțit în trei zone, fiecare cu punctele sale de interes. Partea de la intrare este o zona de zi, cu suprafața vitrata de mari dimensiuni leagă strada și grădina de vară de spațiul interior. Colțul cu mozaic 3d din lemn completează imaginea. Următoarea zonă este cea dominată de bar cu fața de bar din cuburi din lemn colorate și de peretele sertarelor. Partea de seară așezată în fața șemineului a fost creată ca o zonă de dining.
Pardoseala este o îmbinare de plăcuțe din ciment (mozaic hidraulic, plăci de ciment, plăci hidraulice, plăci Portland, etc) și dușumea din lemn masiv de Ipe. În cazul barurilor se aplică regula: bigger is better. În cazul nostru din lipsă de spațiu am recurs tot la un truc. Placarea reflexivă cu sticlă neagră din stânga barului face ca percepția asupra dimensiunilor acestuia să fie alta.
Cel mai bun mod de a ascunde cei doi stâlpi aflați în zona șemineului a fost să îi scoatem în evidența. Piesele din MDF vopsit crează impresia unei separări a spațiului dictată de design și nu de structura de rezistență.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2016
arhitectura spațiului interior
Powered by: