ro | en

Amenajare pavilion de acces "Ferma Animalelor"

Pantelimon, jud. Ilfov, România
Autori: arh. Maria Morariu, arh. Raluca - Diana Niculică / MOKA STUDIO DESIGN
Colaboratori: Autori proiect arhitectură: OOPY ARHITECTURA - Arh. Vlad BÂRLĂDEĂNU, Arh. Octavia POPEEA, Arh. Iustin POPESCU, Arh. Ilinca MOROIANU, Arh. Andreea NAVÎRCĂ, Urb. Andrei A. NICOLAE, Arh. Alexandru MĂNTOIU, Ing. Mihail Gh. POPESCU
Fotografie de arhitectură: Valentin MIREA

Comentariul autorului

Amenajarea interioară a "Fermei animalelor" reprezintă un proiect în care atmosfera de cabană, rusticul, mirosul de lemn și aerul proaspăt se contopesc. Din punct de vedere ideatic, amenajarea ia ființă ca un spațiu tradițional regăsit si recuperat. Astfel un fost hambar este renovat și convertit într-un pavilion spațiu pentru evenimente. Coexista multifuncționalul cu specifice: sală de mese, magazin, bucătărie cu zona de servire, spațiu de joacă pentru copii, zone administrative și grupuri sanitare. Acest ansamblu este realizat atât pentru vizitatorii fermei cât și pentru oamenii care doresc să se recreeze într-un spațiu pitoresc și departe de agitația cotidiană.
Materialele folosite pentru amenajarea interioară au fost lemnul, sticla, tabla expandată și MDF-ul pentru mobilier. Spațiul este unul aerisit, fiind o zona de tranzit între exterior și ferma cu animale.
Scara este o zona specială care protejează o colivie cu păsări, practic este adusă o parte din ferma din exterior în inima hambarului.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2016
arhitectura spațiului interior
Powered by: