ro | en

Imobil camin studentesc

București, România
Autor: arh. Răzvan Moșneag / OOPY Arhitetcura
Colaboratori: Arh. Alexandru APRODU,
Arh. Alexandru MĂNTOIU, Arh. Roxana BÂRA,
Urb. Andrei NICOLAE, Arh. Octavia POPEEA, Arh. Iustin POPESCU
Fotografie arhitectură: Valentin MIREA

Comentariul autorului

Proiectul propune o amenajare interioară dedicată funcțiunii, cu elemente de design de inspirație industrială în scopul de a crea o imagine proaspătă și dinamică. Spațiile de cazare sunt completate de săli de lectură și studiu, configurate în supante și logii ce traversează interiorul clădirii, formând o spirală spațială, în sensul de a genera un spațiu dinamic, în acord cu ritmul utilizatorilor.
Planurile de culoare vibrantă, finisajele, detaliile scărilor sunt în aceeași notă pentru a crea o atmosferă proaspătă și dinamică. Parapeții și supantele din grătar metalic, de inspirație industrială, sunt elemente de ritm și de design care contribuie la expresia ansamblului.
Proiectul a reprezentat un prilej de a crea spații publice dedicate studenților, care se intrepătrund cu funcțiunea de locuire: spații de lectură si recreere, organizate pe doua niveluri, accesibile din circulația de nivel. Acestea conferă o expresie surprinzătoare și proaspătă interiorului ansamblului și invită la parcurgerea spațiului interior.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2016
arhitectura spațiului interior
Powered by: