ro | en

Bach files (scenografie)

București, România
Autor: arh. Octavian Neculai
Colaboratori: colaborator scenografie VLADIMIR IUGANU
colaborator benzi desenate ANA-MARIA CRISAN, IOANA TURCAN
colaborator animatie ANA FLOREA

Comentariul autorului

O scenă cu o compoziție barocă,avand în echilibru orchestra cu dublul ei și fundalurile ilustrare a muzicii lui Adrian Enescu pe teme de J.S.Bach,un film noir bazat pe retroproiecție.
"Scenograful Octavian Neculai colaborează cu Ana-Maria Crișan și Ioana Țurcanu pentru a spori vizualizarea scenariului prin desene animate și cinetica lor,admirabil jucate în alb și negru, sinteză a confruntării dintre bine și rău. "
( Spectator-Ieana Lucaciu-O Floare Unicat și “Grădinarii” săi Excepționali)
"Spectacolul de la Bulandra un mixaj fas¬tidios de muzică, dans, desene animate, ma¬rionete, video-proiecții are o struc-tu¬ră liberă, respirând bucuria creației pe ca¬re și-o împărtășesc în scenă toți cei din echi¬pa amplă de realizatori. Rapelul Bach e omni¬prezent prin prelucrările muzicale, dar și prin chipul lui Bach însuși, care baleiază multiplicat sub forma unui desen animat.Din fundalul cu proiecții, create și animate de specialiști precum Ana-Maria Crișan, Ioana Țurcanu, Anna Flo¬rea,Radu Pop,Ana Cristian,ne inva¬dează și alte sugestii ambientale evocând lumea trepidantă a marilor metropole orientale unde s-ar petrece acțiunea."( Revista 22 -Doina Papp-"Brodsky, Bach şi Ibsen la Teatrul Bulandra")



Alte lucrări cu aceiași autori:

2016
arhitectura spațiului interior
Powered by: