ro | en

Casa de Ceai a Reginei Maria

Bran, jud. Brașov, România
Autori: arh. Remus Hârșan – arhitectura, arh. Stefan Balici – restaurare / graphic studio
Colaboratori: arh Dragos Perju
arh Crina Popescu
arh Cristina Mandrescu
arh Karoly Nemes
Structura: Popp & Asociatii
Instalatii: MC General Construct
Project Manager: ing George Manea (Vitalis)
Executant: Arhitrava Brasov

Comentariul autorului

La cererea Reginei Maria, Casa de Ceai a fost transformata dintr-o sura de lemn existenta intr-un spatiu destinat seratelor din parcul castelului in cadrul lucrarilor de reamenajare a domeniului Bran de catre arhitectul ceh Karel Liman intre 1920 si 1929. Regina a avut o contributie importanta insistand asupra stilului rustic al interventiilor.
Restaurarea si punerea in valoare a Casei de Ceai trebuia sa aiba si o utilitate practica si anume transformarea ei intr-un obiectiv viabil din punct de vedere economic. Functiunea de restaurant a parut fireasca si adecvata, dar aducea la pachet dificultatea amplasarii bucatariei ca element de constructie noua in raport cu o cladire monument. S-a luat decizia amplasarii corpului nou in zona din spate, spre deal astfel incat sa se realizeze o articulatie in plan si sectiune intre cele doua corpuri. Corpul nou va fi ingropat partial astfel incat sa nu fie perceput mai mult decat un fundal pentru casa monument, lasand peisajul nealterat.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2017
Arhitectură și restaurare