ro | en

Imobil apartamente Brasov

Brasov, jud. Brașov, România
Autori: arh. Ion Popușoi, cond.arh. Bogdan Preda / In situ
Colaboratori: Structura: ing. Mihai Stoica
Executant: Tecton Trust

Comentariul autorului

Pentru o mai buna relationare cu topografia ternul in panta accentuata (cca. 46%) cladirea se retrage dinamic in trepte pe fiecare nivel, asimetric fata de axul central,
oferind fiecarui apartament o terasa ampla in fata.
Volumul cladirii este descompus printr-o serie de articulatii pe orizontala si verticala, mentinandu-se totodata caracterul unitar al compozitiei.
Baza cladirii, pe care sunt amplasate volumele superioare contine spatiul tehnic si parcarea, ramanand opaca in contrast cu volumele superioare, ecrane vaste orientate spre oras.
Nivelurile 1 si 2 cuprind cate doua apartamente pe nivel cu accesul din strada Emil Garleanu. Nivelurile superioare gazduiesc doua apartamente tip duplex cu acces separat, pe latura opusa.
Ultimul etaj este deplasat in spate cu 10m fata de frontul cladirii si limita de proprietate. Pe latura de est primele 3 niveluri si partial etaj 1 sunt ingropate complet in terenul in panta.
Spatiile interioare sunt fluide, interconectate, inundate de lumina si deschise complet catre privelistea din vale. Fatada catre panorama orasului este complet vitrata, in timp ce fatadele laterale si cea din spate decupeaza fragmente din peisaj.
Finisajele traverseaza ecranul de sticla pentru a accentua continuitatea intre spatiul interior si cel exterior.



Alte lucrări cu aceiași autori: