ro | en

#better - Inițiativa pentru responsabilitate în construcții

Autori: arh. Florin - Nicolae Enache – Autor, arh. Mădălina Zaharia / #better

Comentariul autorului

Nivelul din ce în ce mai slab al calității în construcții și nevoia de a reacționa prin gesturi simple, și mai ales pozitive, a dus la nașterea proiectului #better. #better este un catalog de idei raportate la exemple reale atât din domeniul arhitecturii cât și din alte domenii conexe, reprezentate în infografice și schițe simple, punctuale.
Catalogul #better este o colecție de idei simple, cu scopul de a ajuta beneficiarul de construcții prin exemple simple, pozitive, alături de exemple pe care deja le poate vedea și conștientiza, având astfel un instrument primar de comparație - un referențial, probabil singura metodă obiectivă, raportarea la un exemplu reprezentat cât mai simplu și expresiv.
Exemplele #better sunt propuse de o echipă de autori arhitecți, respectă condițiile minim legale în construcții dar fac recomandări calitative, iar confortul nu înseamnă nici minim-legal și nici « prețul cel mai mic ».
Proiectul este o inițiativă pozitivă și proactivă, care promovează calitatea, responsabilitatea, educația și confortul-peste minim economic și minim legal, formal de multe ori, care materializat de fapt lasă de dorit.