ro | en

Remorca de Cercetare și Activare (RCA)

București, România
Autori: arh. Alexandru Axinte, arh. Cristian - Daniel Borcan, arh. Matei David, arh. Tudor Elian / studioBASAR
Colaboratori: Producție: Top Event

Comentariul autorului

În contextul dezagregării comunităţilor urbane şi a diminuării infrastructurii publice culturale şi educative, Remorca de Cercetare şi Activare (RCA) este un pavilion mobil ce acţionează ca o unitate de intervenţie rapidă angrenată în producţia de spaţiu public ad-hoc. Remorca funcţionează ca un instrument tactic open source utilizat în confecţionarea şi diversificarea protocolurilor de funcţionare a spaţiilor, contribuind la emanciparea actorilor ce o operează.
Uşor de transportat şi de manevrat, Remorca se poate adapta rapid la condiţia spaţiilor publice sufocate din oraşele româneşti contemporane. Măsurând 1X2m în plan şi 2m înălţime în poziţia închis, Remorca se poate deschide ca „o cutie cu surprize” până la 3X7.5m în plan şi 2.5m în înălţime transformându-se în funcţie de geografia locului şi de tipologia evenimentului în mese pentru ateliere, panouri de expunere, mini-scenă sau cinema în aer liber.
În 2016, Remorca a susţinut aproximativ 20 de evenimente organizate în Bucureşti de către instituţii publice de cultură, grupuri civice sau organizaţii culturale. Remorca de Cercetare şi Activare (RCA) este un proiect finanţat prin Programul Mobilizăm Excelența, creat de Porsche România și dezvoltat împreună cu Fundația Comunitară București.



Alte lucrări cu aceiași autori: