ro | en

Formal-Informal Kit suport de carte

București, România
Autori: arh. George-Octavian Marinescu, arh. Maria Daria Oancea / Atelier Ad Hoc
Colaboratori: Curator : Anca Mihuleț Verona
Organizator : Asociația pentru performanță și cultură

Comentariul autorului

Un set de mobilier pentru afișarea temporară a cărților a fost necesar pentru un eveniment anual de design de carte. Cartonul a fost ales ca material de construcție având în vedere bugetul limitat și termenul scurt de proiectare-producție.
Necesitatea unei asamblări ușoare a fost adresată prin construcția unei serii de pachete cu trei tipuri de piese modulare care prin repetiție compun spațiul de contact dintre cărți și vizitatori. Plierea este folosită ca metodă de schimbare a configurației obiectelor între ipostaza de pachet și cea de obiect suport.
Urmărind modurile de afișare a cărților din oraș, după folosirea ca mobilier de expoziție, piesele din carton sunt scoase pe stradă, făcând trecerea de la spațiul de expoziție la vânzările informale de cărți. Astfel se redistribuie o parte din resursele expoziției pentru a susține practicile anticarii locali din apropiere de Piața Universității.
Chiar dacă vânzătorii informali de cărți au avut o lungă istorie în această piață centrală, locurile unde li se permite să-și continue activitatea sunt periodic supuse controlului atunci când încep să prolifereze. Ei supraviețuiesc prin găsirea de spații nerevendicate în jurul pieței, unde comerțul informal continuă să fie tolerat. În prezent acestia rămân risipiți în zonă negocindu-și locul în oraș.



Alte lucrări cu aceiași autori: