ro | en

Prima cladire Multi-Comfort din CLT

București, România
Autori: arh. Sergiu - Cătălin Petrea, arh. Cristina Petrea, arh. Sabrina Ene, arh. Sebastian Apostol, arh. Tania-Victoria Băncilă, arh. Sebastian Burcoveanu / TECTO Arhitectura
Colaboratori: Arh Cons Proiect, Hard Instal Consulting, Global Instal

Comentariul autorului

TECTO Arhitectura a primit propunerea de a proiecta un nou sediu de birouri, prima clădire din CLT la scară mare din Sud-Estul Europei.
O provocare majoră a fost realizara acestor spații de birouri ca un element de legătură între două elemente antagonice: situl industrial unde este amplasata cladirea și imediata vecinătate naturală.
Strategia proiectului s-a bazat pe:
- Construirea cu elemente de lemn masiv și elemente stratificate obținute industrial prin prefabricare
- Atingerea standardelor Multi-comfort: controlul individual al confortului în încăperi, calitatea ridicată a spațiilor de lucru, protecția ridicată împotriva zgomotelor, metode pasive de construire pentru asigurarea izolației și etanșeității, sisteme de ventilare cu recuperare de căldură care să garanteze un flux constant de aer proaspăt, iluminat artificial optimizat pentru procesul de lucru.
- Concepte eco: folosirea energiei geotermale și a unei centrale de cogenerare pe bază de biomasă pentru încălzire și producerea electricității, acoperiș verde, autonomie luminoasă naturală, grad ridicat de posibilitate a reciclării la nivelul întregii clădiri
- Calitate ridicată a arhitecturii și a amenajării peisajere



Alte lucrări cu aceiași autori: