ro | en

Casă în stil mediteranean

București, România
Autori: arh. Cristian -Cosmin Frunză, arh. Alexandra Ioana Frunză / SC Cofran Design SRL
Colaboratori: Structură: ing. Adrian Gutunoi

Comentariul autorului

Această locuință reprezintă o îmbinare dintre firea de artist a beneficiarului și preferința sa pentru stilul mediteranean, pe de o parte, cu stilul nostru de proiectare și limitările impuse de un lot mic și îngust, pe de altă parte.
Casa include separarea funcțiunilor pe fiecare nivel în parte (spațiul de zi la parter, spațiul de noapte la etaj și spațiul de hobby la mansardă), cu accent pe anumite zone. Astfel, în zona cilindrică de pe fațada principală se află ”atelierul de pictură”, separat vizual de restul camerei de living.
Finisajele exterioare, executate din tencuieli decorative și placari cu piatră naturală, sunt în culori deschise, luminoase, specifice stilului. Pentru ancadramente și alte decorațiuni ale fațadelor s-a folosit poliuretan tratat cu vopsea decorativă. Învelitoarea a fost executată din țiglă ceramică, iar la zona terasei exterioare s-au folosit olane.
Culoarea s-a integrat natural în concept, prin mozaicurile decorative de pe terasă, tâmplăria albastră și amenajarea interioară. Fațadele sunt dominate de simetrie, obținîndu-se astfel un rezultat armonios, cu valoare estetică deosebită.



Alte lucrări cu aceiași autori: