ro | en

Nifon 9

București, România
Autori: arh. Ioana Pădure – șef de proiect, arh. Simona Sterca / Ioana Pădure BIA / Nukleo Studio SRL
Colaboratori: Structura: ing. Dragoș Butcă
Instalații: AD Clima SRL
Antreprenor general: Elcomar Construct SRL

Comentariul autorului

Clădirea de pe Mitropolit Nifon 9, construită în 1897, a suferit de-a lungul timpului intervenții importante la fațadă și, înainte de a fi “salvată”, se afla într-o stare generală de degradare - mai avansată în unele zone decat în altele.
Pe lânga dorința de a revitaliza imobilul - restaurarea fațadei și revenirea la arhitectura inițială - proiectul și-a propus o refuncționalizare și o adaptare la nevoile contemporane: în interiorul celor două zone existente, mai multe sub-zone de locuit decomandate; folosirea integrală a podului locuibil, care prin înălțarea coamei acoperișului se putea transforma în mansardă.
Intervenția functională presupune o separare a spațiilor, crearea unor sub-zone distincte: trei grupări de living+bucătarie+dormitor+baie (una în parter folosind primul acces principal, a doua în demisol folosind accesul existent direct din exterior și a treia în parter și demisol, cu o scară interioară); o grupare de trei dormitoare+baie, deservite de un open space – living+bucătarie și o nouă scară interioară de la al doilea acces principal din parter spre mansardă. Spațiile tehnice sunt în demisol cu accesul existent de la nivelul terenului reconfigurat.



Alte lucrări cu aceiași autori: