ro | en

Locuință colectivă str. Balomir

București, România
Autori: arh. Cristian -Cosmin Frunză, arh. Alexandra Ioana Frunză / SC Cofran Design SRL

Comentariul autorului

Proiectul prezentat reprezintă demersul arhitectului în crearea unui nou tip de locuință colectivă urbană într-o zonă rezidențială mai puțin dezvoltată, cu locuințe individuale.
Având un sit cu un țesut destructurat, imobilul caută să iasă în evidență ca exemplu pozitiv devenind un reper, prin crearea unor apartamente confortabile într-o carapace modernă, cu finisaje de calitate și iluminat nocturn specific.
Conceptul ”casa de la bloc” este pus în evidență de tratarea diferențiată a volumelor, pentru a scăpa de senzația neplacută a imobilelor din perioada comunistă.
Tencuielile decorative si piatra naturală sunt propuse în culori de pământ, iar volumetria compactă impusă de sit a fost ”spartă” cu ajutorul unor balcoane și console, pentru a evita efectul de ”monovolum”. Pentru învelitoare, conceptul propune tablă fălțuită, care ”verticalizează” clădirea.
Imobilul conține șapte apartamente, cel de la parter având și curte proprie la partea din spate, iar cel de la mansardă având o terasă circulabilă generoasă. Toate apartamentele au vitraje mari care asigură o iluminare naturală eficientă la interior.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2018
Proiecte de arhitectură