ro | en

Casa M

București, România
Autor: arh. Silviu Mihăilescu / SMAA

Comentariul autorului

Amenajarea casei M este gândită în deplină concordanță cu volumetria exteriorului, compus dintr-o succesiune de volume dezvoltate pe orizontală, care descresc către grădină. Suprafețele și materialele se continuă de la exterior la interior, iar dialogul dintre ele devine din ce în ce mai intens pe măsură ce planurile diferit finisate se apropie unele de altele, definind spațiul principal al casei – zona de zi.
Din punctul de vedere al partiului, planul alungit și orientat spre curtea plantată se separă în mai multe suite de spații, toate dezvoltate pe lungime și paralele cu fațada spre grădină. Stâlpii rotunzi ai casei nu concurează orizontalitatea dominantă, se retrag întotdeauna față de muchiile subțiri ale plăcilor și față de compartimentările dintre camere și sunt percepuți mai mult ca elemente de amenajare decât ca prezențe structurale.
O altă caracteristică a spațiului interior este compoziția volumelor virtuale, alungite, care cuprind spațiile, atât pe orizontală cât și pe verticală. Repetând tridimensional jocul suitelor de camere care se poate cu ușurință deduce din plan, relațiile dintre spații câștigă individualitate prin amplasarea la cote diferite pe verticală.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2018
Amenajări de interior