Amenajare Pub Akua Garden

Ploiesti, jud. Prahova, România

Cu o lungime destul de mare, spațiul ne-a determinat să introducem în design o serie de elemente pentru a rupe liniaritatea. Ca materiale folosite am optat pentru metal, lemn și inserții de plante stabilizate iar ca finisaje, tencuială de tip beton aparent și cărămidă existenta. Principalul motiv al amenajării îl reprezintă liniile frânte, regăsite sub mai multe forme, cu rolul de a oferi o dinamică spațiului. Acestea se regăsesc la corpurile de iluminat din metal de tip zig-zag, la placarea de perete din tablă expandată și platbanda metalică de diferite dimensiuni și la corpurile de iluminat poziționate deasupra barului, alcătuite din țeavă de cupru. Ca imagine generală spațiul reflectă un amalgam de linii frânte, negre, subțiri cu suprafețe din tablă expandată neagră și becuri de tip Edison cu led, alternate în funcție de zona cu finisaje reci, industriale de tip beton aparent sau calde de tip lemn și plante stabilizate. Astfel la intrarea în spațiu ne regăsim într-o atmosfera de pub cu accente industriale iar pe măsură ce îl parcurgem, atmosfera se destinde, către extremități devenind mai caldă și familiară.

Alte lucrări cu aceiaşi autori:

Ediţia 2018, secţiunea Amenajări de interior
Amenajare birouri Beiersdorf Romania
arh. Irina BUICĂ, arh. Alexandra GHINDOC
Ediţia 2017, secţiunea Arhitectura spațiului interior
Amenajare birouri companie auto
arh. Ștefan Alberto BIANCO, arh. Irina BUICĂ, arh. Mihai-Dan PAVEL, arh. Lavinia MORARU
Ediţia 2017, secţiunea Arhitectura spațiului interior
Restaurant Mozzafiato
arh. Ștefan Alberto BIANCO, arh. Irina BUICĂ, arh. Mihai-Dan PAVEL, arh. Alexandra ARAMĂ
Ediţia 2016, secţiunea arhitectură corporate
Birouri Skanska
arh. Ștefan Alberto BIANCO, arh. Monica TRAȘCĂ, arh. Irina BUICĂ, arh. Mihai-Dan PAVEL, arh. Radu RĂCHIȚEANU
Ediţia 2016, secţiunea arhitectură corporate
Birouri Carrefour
arh. Ștefan Alberto BIANCO, arh. Monica TRAȘCĂ, arh. Irina BUICĂ, arh. Mihai PAVEL, arh. Radu RECHIȚEANU