ro | en

Stairway to heaven - Concurs Imagine Dumbrava Vlăsiei

Balotești, jud. Ilfov, România
Autori: arh. Victor Felix Mocanu, arh. Iuliana Coman / S.C. ARHISIMPLU S.R.L.

Comentariul autorului

Proiectul a fost realizat în cadrul concursului "Imagine - Dumbrava Vlăsiei".
Conceptul are la bază încercarea unei recompuneri funcționale astfel încât rezidenții să poată beneficia la un nivel maximal atât de peisaj cât și de spațiile verzi prezente pe lot.
Punctul de plecare este reprezentat de o compartimentare clasică, pe un singur nivel, al tuturor funcțiunilor, urmat de ideea extinderii spațiului verde disponibil locatarilor - din care a rezultat crearea unei terase înierbate aflate în contact cu solul evocând simbioza dintre om și natură.
Al doilea aspect pe care am dorit să-l exploatam a fost acela al perspectivelor favorabile disponibile din interior, astfel, am ales dispunerea spațiilor importante către latura posterioară a lotului.
Volumetria rezultată prin decalarea pe verticală a spațiilor și răsucirea acestora către peisaj facilitează legătura vizuală directă către natură, pe deasupra volumului zonei de zi. În același timp se creează o curte interioară parțial deschisă și semi-îngropată ce oferă locatarilor un loc primitor și intim.
Datorită ascensiunii progresive ale funcțiunilor în cadrul imobilului, am ales să denumim conceptul „Stairway to Heaven”.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2018
Proiecte de arhitectură