ro | en

Clinica Well Dental

București, România
Autor: arh. Alexandra Monoranu / MONOCONCEPT S.R.L.
Colaboratori: Structura: ing. Mircea Lazăr (CARACTER CONSTRUCT SRL)
Instalatii: ing. Ovidiu Damian (YVO KlIMA DESIGN SRL)

Comentariul autorului

La baza proiectului a stat dorința beneficiarului, medic stomatolog cu o experientă de peste 12 ani, de a crea un loc inspirat din confortul familial, în care pacienții să vină cu plăcere și deplină încredere.
Proiectul este, prin formă și organizare funcțională, un răspuns echilibrat la restricțiile impuse de dimensiunea redusă a lotului și la necesitățile beneficiarului.
Lotul este amplasat pe colț, fiind delimitat de str. Doctor Zlătescu și de aleea de acces a școlii aflate în proximitate. Construcția este situată într-o zonă de locuințe individuale cu densitate mărită și fără valoare arhitecturală deosebită, dar cu un farmec aparte.
Bazat pe tipologia specifică de casă-vagon imobilul adăpostește patru cabinete stomatologice, o zonă de recepție, un spațiu de relaxare și spații tehnice.
Lumina naturală a constituit un element cheie în abordarea proiectului, fiind valorificată prin zonele vitrate generoase și prin curtea de lumină de mici dimensiuni ce oferă intimitate spațiului de relaxare special amenajat la subsol pentru echipa de medici.
Amplasată pe o stradă cu un nume predestinat, clinica răspunde la necesitățile locuitorilor din zonă fără a se impune prin prezență sau dimensiune.



Alte lucrări cu aceiași autori: