ro | en

M Building - Hibrid

Mamaia, jud. Constanța, România
Autor: Laurentiu Alexandru AVRAM
Îndrumători: COORDONATOR: PROF.DR.ARH. DORIN STEFAN
COTUTELA: ARH. MARIO KUIBUS
INGINER STRUCTURIST: LECT.DR. ALEXANDRU-BASARAB CHESCA

Comentariul autorului

Proiectul "M Building" este o cladire inalta hibrid, inovatoare si sustenabila, ce imbina mai multe functiuni - hotel, locuinte de vacanta si birouri / centru de afaceri. Prin abordarea complexa de tip hibrid multifunctional, cladirea isi propune sa genereze un pol de interes urban.
Situl ales se afla la granita dintre orasul Constanta (port la Marea Neagra) si statiunea Mamaia. Este un loc special, luand forma unei peninsule detasate de tarm, inconjurata de mare pe trei laturi, cu o vizibilitate exceptionala din si spre Constanta si Mamaia. Prin situare si forma, terenul este adecvat insertiei unei cladiri inalte - reper.
Compozitia arhitecturala a cladirii doreste sa transmita ideea de dinamism prin simplitate, facand o subtila trimitere spre forma unei vele.
Volumul orizontal adaposteste functiunile de receptie-acces in intreaga cladire si functiunile conexe unui hotel sau centru de afaceri.
Turnul de 30 de etaje adaposteste functiunile de hotel (lamela cu vedere spre statiune), de apartamente si de birouri (lamela cu vedere spre Constanta). La ultimul etaj al turnului se afla un "sky bar", cu o vedere splendida.