Lobby Cortina

București, România

Amenajarea lobby-ului a pornit de la ideea unui hub de tranzit, asemenea huburilor de transfer sau a gărilor din marile orașe europene. Acest spațiu interior are ca scop atât primirea, cât și direcționarea vizitatorilor. Astfel, lobby-ul reprezintă zona de trecere dintre agitația urbană și spațiile domestice. Contrastul puternic dintre galben și negru atrage atenția vizitatorului, fiind vizibil încă din exteriorul clădirii. Un alt mijloc de comunicare între spațiu și utilizator este iluminatul. Au fost alese, pentru o iluminare mai bună, punctele de interes precum recepția și cutiile poștale. Benzile luminoase din pardoseală au rolul de a ghida utilizatorii către circulațiile verticale ale clădirii, dar și de a delimita vizual pereții placați cu oglindă, pentru a se evita eventualele accidente.

Alte lucrări cu aceiaşi autori:

Ediţia 2018, secţiunea Amenajări de interior
Apartament ML
arh.int. Eduard BAICU, arh.int. Cristian MATEI, designer Andrei OȚET
Ediţia 2018, secţiunea Amenajări de interior
Penthouse DO
arh.int. Eduard BAICU, arh.int. Cristian MATEI, designer Andrei OȚET