ro | en
  • Nominalizare la secțiunea „Carte de arhitectură”

Lecția Las Vegas

Autori: Magda Teodorescu – coordonator traducere, arh. Toader Popescu – revizuire și control științific, arh. Miruna Stroe – revizuire și control științific, grafică și paginare, arh. Tudor Patapievici – asistent traducere
Colaboratori: Postfață: arh. Mihaela Criticos
Grafică ilustrații cu text: arh. Irina Tulbure

Comentariul autorului

Lecția Las Vegas rămâne un reper major al istoriei arhitecturii, al teoriei de arhitectură și de urbanism, cum și al istoriei teoriei - în primul rând prin pledoaria, relevantă pentru momentul istoric al apariției cărții, pentru o arhitectură semnificantă și pentru o relație cordială între om și cadrul construit.
Pe lângă numeroase imagini, diagrame și tabele, cartea include un text concis, dar de o surprinzătoare densitate și complexitate - în același timp o critică viguroasă la adresa unui modernism „academic” sec și distant, închistat în propriile dogme, o pledoarie pentru redefinirea arhitecturii ca limbaj, în paralel cu reconsiderarea simbolismului și a ornamentului arhitectural, un model și o metodă de analiză morfologică urbană, o schiță a unui posibil tratat de arhitectură și de teorie urbană pentru finele secolului XX.
Versiunea română a cărții, parte a unui program de traduceri de texte fundamentale pentru istoria și teoria arhitecturii, reprezintă un act cultural necesar pentru cunoașterea, difuzarea în cercuri mai largi și reevaluarea unei lucrări teoretice de referință.



Alte lucrări cu aceiași autori: