ro | en

Mega Apetit - Shop&Go

București, România
Autori: arh. Elena Ștefănescu Marcu, Andrei Ștefănescu, arh. Liviu-Vlad Moraru / Studio AE (Atelier SEA S.R.L.)
Colaboratori: coordonator proiect: arh. Roxana Sobaru
structura: ing. Relu Iordan
instalații: Solid proiect s.r.l.
construcții: Con pol ro serv s.r.l.
fotografii: Prodan Sabin

Comentariul autorului

Mega Image a lansat în 2017 un nou concept de magazin Shop&Go care comercializează mâncare gătită, sub brandul Mega Apetit. Primul magazin s-a deschis în centrul comercial Plaza România, București.
Ideea de bucătărie urbană în care clientul se orientează ușor, găsește repede ingredientele şi se simte un „chef” a stat la baza conceptului de amenajare. Insula centrală este zona în jurul căreia se organizează nișele perimetrale. Fiecărei nișe îi corespunde o culoare specifică și o funcțiune. Parcursul spațiului urmărește alegerea facilă a unui meniu complex format din aperitiv, fel principal, băuturi și desert. Fiecare zonă este uşor de identificat vizual: zona de aperitive, zona de pâine şi mâncare caldă, sushi și băuturi. Culorile sunt corelate cu activitatea din fiecare zonă şi ajută clientul să se orienteze uşor în „bucătăria urbană”.
Iluminatul contribuie la marcarea zonelor în care clientul interacţionează cu personalul din magazin, iar masa centrală este definită printr-o scafă luminoasă. Materialele mizează pe alăturări neaşteptate: culori tari, texturi de lemn, tablă expandată, stencil-uri aplicate pe mobilier.
Atmosfera creată stimulează noi experiențe culinare.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2018
Amenajări de interior