Restaurant "The Grill"

București, România
Autor: arh. Raluca PĂDURARIU / 2Deco Studio
Colaboratori: Arh. Meves Ioana
Int. Arh. Stoian Alina
Int. Designer Iana Oana

Prezenta amenajare a avut în vedere crearea unui ambient cald și primitor prin folosirea materialelor naturale.
Interpretând numele, conceptul a fost creat în jurul grill-ului și a cuptorului pe lemne la vedere. În vederea evidențierii acestei zone s-a creat un contrast prin alăturarea de placări masive metalice în nuanțe de negru cu accente cooper și cărămidă naturală.
Barul poziționat central reprezintă un alt element important. Literele volumetrice din metal antichizat ce lasă un efect de lumină perimetral pe placarea din stejar natur a barului crează un impact vizual puternic la intrarea în restaurant. Elemente suspendate din sticlă și metal completează volumetria acestei zone.
Pentru crearea atmosferei primitoare s-au folosit esențele de stejar natur la placarea elementelor structurale si a unor pereți, a pardoselii, cât și pentru mobilier. Accentele de culoare albastră au fost alese pentru tapițeria unora dintre scaune, într-un mix echilibrat cu texturi de piele în nuanțe naturale pământii.
Un element inedit îl constituie ilustrația din zona de intrare a restaurantului ce descrie printr-o grafică aparte povestea care a stat la baza deschiderii acestui spațiu public.

Alte lucrări cu aceiaşi autori:

Ediţia 2018, secţiunea Amenajări de interior
Restaurant "Maize"
arh. Raluca PĂDURARIU
Ediţia 2018, secţiunea Amenajări de interior
Restaurant "Premiata"
arh. Raluca PĂDURARIU
Ediţia 2018, secţiunea Amenajări de interior
Amenajare Apartament "SS"
arh. Raluca PĂDURARIU
Ediţia 2013, secţiunea studii și proiecte
Casa de lângă zid
arh. Dan ȘERBAN, arh. Raluca PĂDURARIU, arh.ing. Radu Costin ȚURCANU, arh. Reka FULOP, arh. Emőke JAKAB, arh. Gheorghe BRATU, arh. Florin COBUZ