ro | en

Casa cu zâmbet

Balotești, jud. Ilfov, România

Comentariul autorului

Într-o zonă mărginită de o pădure de stejari, în vechii codri ai Vlăsiei, ne-am imaginat o casă în armonie cu natura - o casă cu o prezență discretă, compusă din alăturarea a trei volume simple albe cu placaje din lemn de stejar, care să se profileze pe fundalul pădurii.
Casa te întâmpină cu o curte deschisă, cu plante joase, care se continuă și deasupra intrării principale. La interior, fiecare spațiu și-a cerut dreptul asupra peisajului. Prima imagine care se remarcă în zona de “bun venit” este cea a curții semi-private dominate prestanța unui mesteacăn purpuriu. Doi pași avansați dezvăluie spațiul în care familia își poate găsi liniștea zilnică. Cu dublă înălțime, spațiul central al casei este cel în care familia se adună în jurul mesei. Lumina răsăritului spală pereții spațiului central. Imaginea copacului este întrezărită prin vitrajele ample ale zonei de zi indiferent de poziția din casă.
Zona de curte privată către care își deschide larg vitrajele dormitorul matrimonial amplasat la parter este o oază verde pentru relaxare. Camera de zi nu putea să rateze apusurile purpurii, astfel că golurile către zona curții private sunt în căutare de cadre unice ale apusului.
Similar plantelor care se orientează către soare, prin configurarea volumetrică, casa este alimentată de energia soarelui.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2018
Proiecte de arhitectură