ro | en

Centru de tineret în orașul Bacău

Bacău, jud. Bacău, România
Autor: Diana Andreea Stegaru
Îndrumători: prof. conf. dr. arh. Haytham Zeki

Comentariul autorului

Proiectul mizează pe faptul că programul centrelor de tineret reprezintă o arhitectură de interes public, care poate genera schimbare socială la nivelul comunității. Centrul de tineret poate asigura cadrul unei bune dezvoltări a tinerilor prin spații care să găzduiască activități de educare, sportive, culturale, de relaxare și care să creeze noi oportunități de petrecere a timpului liber pentru acest segment de vârstă. De asemenea, poate găzdui o serie de spații pentru comunitate, poate fi locul unor întâmplări și evenimente care să creeze și să fructifice relațiile interumane, având toate premisele să devină un pol de atracție, să bucure cât mai mulți oameni și să îi aducă împreună.
Propunerea prezintă un prilej de activare și de închegare a unei zone utilizate astăzi îndeosebi ca scurtătură și prea puțin ca loc de stat.
Pornind de la ideea de colaborare, de a ține oamenii impreună, volumul a fost conceput după ideea unui fagure, practic o grilă care incorporează spații închise, semi-deschise, publice sau private, cu o serie de curți interioare și exterioare. Volumele sunt percepute ca locuri de stat, movile sau terase verzi, oglinzi de apă sau pergole, ridicându-se câte 1-2 metri de la cota terenului, astfel încât reușesc să se integreze în topografia parcului fără a deranja, devenind pe alocuri una cu parcul.



Alte lucrări cu aceiași autori: