ro | en
  • Premiul secțiunii „Design de obiect” (ex aequo)

(RE)ST

Autor: arh. Justin Baroncea – coordonator general / I'M UAU
Colaboratori: Cristina Ginara, Alexandru Ivanof, Ioana Naniș, Andra-Maria Mîndru, Emanuel Birtea, Doriana Mărășoiu, Mihaela Butoi, Ioana Trușcă, Viorel Niculae, Mircea Constantin, Almalux

Comentariul autorului

Proiectul (RE)ST a pornit de la o vizită într-un depozit. De data asta, unul de pe centura Bucureștiului, al celor de la “Almalux”.
Am vizitat o hală de producție de aparate de iluminat.
Orice linie de montaj produce si “deșeuri”, resturi al procesului de asamblare, debitare, ambalare. În același loc sunt aparatele de iluminat care urmează să fie comercializate și rafturi intregi de componente. Mecanisme electrice, cabluri, piese de prindere.
Pe scurt, tot ceea ce putea fi utilizat ca material didactic pentru un curs practic de design de obiect era
adunat într-un singur loc.
Având baza materială la dispoziție, a apărut ideea organizării unei serii de ateliere împreună cu studenții de la U.A.U.I.M. , folosind piesele puse la dispoziție de către cei de la Almalux și sub îndrumarea tehnicienilor din fabrică. Ne-am propus din start ca unul din obiectivele atelierului să fie excluderea oricărei intenții de stil din
proiect. Am încercat să punem accentul pe expresivitatea soluțiilor de montaj, pe modul de asamblare al pieselor, pe optimizarea construcției.
Umbre și șuruburi + piese puse la un loc și agățate de tavan + mecanică și electricitate - subiecte de atelier.



Alte lucrări cu aceiași autori: