ro | en

Garsoniera Alex

București, România
Autor: arh. Radu Cristian Rădulescu / ARhit / BIA Radulescu Radu
Colaboratori: Atelierele Bogman

Comentariul autorului

Garsoniera este a unui vechi prieten. Orice garsoniera e greu de amenajat pentru că beneficiază de puțină lumină naturală, iar depozitarea trebuie rezolvată prin recompartimentare sau prin mobilare bine concepută.
Designul e industrial, cu portiuni mari de perete placat cu caramida de culoare gri. Combinatia de culori si materiale consta in negrul cadrelor de metal, griul placarii de caramida si lemn.
Pentru a fi configurate spații de depozitare, a fost creat un dressing la intrarea în casă. Un dulap suplimentar, fața-n față cu ușa de la intrare, conduce spre camera de zi. La iesirea din cameră o oglindă dă impresia de spatiu generos și lumină.
Prima propunere a fost desfiintarea peretelui dintre mica bucatarie si camera, dar s-a vrut pastrarea unui spatiu inchis al bucatariei. Solutia a fost compartimentarea printr-un perete de sticla ce uneste vizual spatiul bucatariei cu camera.
Pentru pat am ales solutia unuia rabatabil pe peretele lateral al camerei, in mobilier. Camera este simplu mobilata astfel încât să existe suficient spațiu de manevră pentru extinderea patului pe timpul serii, dar și pentru conversație pe timpul zilei. Mobilierul a fost astfel conceput incat sa asigure si spatiul pentru birou.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2018
Amenajări de interior